Από το Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Ιωάννη Πανάρετου, γνωστοποιείται ότι ολοκληρώνονται σύντομα από την μηχανογραφική υπηρεσία οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσων έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και μέχρι την Πέμπτη 8 Ιουλίου θα αποσταλούν στις Δ/νσεις Δ.Ε. οι σχετικές καταστάσεις, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.
Μέχρι τις 12 Ιουλίου θα ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες των υποψηφίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ καθώς και τα μαθήματα ειδικότητας όλων των υποψηφίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄). Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ αναμένεται να αποσταλούν περί τις 15 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι όσοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ (μαθητές και απόφοιτοι) πρέπει να φροντίσουν να παραλάβουν τη Βεβαίωση Πρόσβασης από το Λύκειό τους στις 8 και 9 Ιουλίου (δεδομένου ότι μετά την ημερομηνία αυτή τα σχολεία κλείνουν λόγω θέρους), ώστε να καταθέσουν έγκαιρα το μηχανογραφικό δελτίο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις κατά τόπους Δ/νσεις ή Γραφεία Δ.Ε. στο χρονικό διάστημα που έχει καθοριστεί (7 - 20 Ιουλίου). Μετά τις 9 Ιουλίου οι βεβαιώσεις πρόσβασης θα παραλαμβάνονται από τις οικείες Δ/νσεις Δ.Ε.
Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο για το 10% των θέσεων εισακτέων πρέπει να βεβαιωθούν πριν τις 7 Ιουλίου ότι είναι κάτοχοι της πρωτότυπης Βεβαίωσης Πρόσβασης, προκειμένου να καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο από την πρώτη ημέρα της προθεσμίας υποβολής τους.

 

word icon Δελτίο Τύπου