Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται:

   Α) η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων του έτους 2010 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η περίοδος των ενδοσχολικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

   Β) ο αριθμός εισακτέων στα Πανεπιστήμια, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) Αθήνας και στα τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστ. Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.) για το ακαδ. έτος 2010-2011.

word iconΚατεβάστε το δελτίο τύπου από το υπουργείο

 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι το μηχανογραφικό δελτίο των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄) που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι, περίπου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.ypepth.gr

 pdf iconΜηχανογραφικό Δελτίο 2010 - ΓΕΛ & ΕΠΑ.Λ. (Ομάδα Β΄)


To μηχανογραφικό δελτίο έχει τις ακόλουθες μεταβολές σε σύγκριση με το περυσινό:

word iconΚατεβάστε το δελτίο τύπου με τις μεταβολές από το υπουργείο 

To μηχανογραφικό δελτίο θα έχει τις ακόλουθες μεταβολές σε σύγκριση με το περυσινό:

Περισσότερα...

 

Από 3 Μαρτίου μέχρι και 16 Μαρτίου 2010 η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης,στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι απόφοιτοι και οι μαθητές ΕΠΑ.Λ. (ομάδας Α΄), και οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, (ημερησίων, εσπερινών) ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά από 3 Μαρτίου μέχρι και 16 Μαρτίου 2010.
word iconΚατεβάστε το δελτίο τύπου από το υπουργείο 

Για την υποβοήθηση και ενημέρωση των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.ypepth.gr/exams έχουν αναρτηθεί δύο υποδείγματα του μηχανογραφικού δελτίου (ένα για τους αποφοίτους ΤΕΕ και ένα για ΕΠΑΛ-ομάδας Α) προκειμένου να τα μελετήσουν έγκαιρα και να τα χρησιμοποιήσουν ως βοήθημα κατά την προσέλευσή τους στην αρμόδια επιτροπή: 

pdf iconΥπόδειγμα Μηχανογραφικού Δελτίου - ΕΠΑ.Λ. (Ομάδα Α΄)
pdf iconΥπόδειγμα Μηχανογραφικού Δελτίου - Β΄ Κύκλου Τ.Ε.Ε.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2010 08:16)

 
Ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 
Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση από  1  έως 22 Φεβρουαρίου.
Υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης Αίτησης – Δήλωσης είναι :
Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)
Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ
Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.
Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β΄. 
Ε) οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)
 

Περισσότερα...

 

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση των μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Νόμου 3699/2008 της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις το έτος 2010, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

zip iconΗ εγκύκλιος και λοιπές πληροφορίες σε συμπιεσμένο αρχείο μορφής zip

Με την  εγκύκλιο αυτή ενημερώνουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους μαθητές και τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων, τους μαθητές και αποφοίτους των ΕΠΑΛ, τους κατόχους πτυχίου ειδικότητας των ΤΕΕ, των πρώην ΤΕΛ και των Ναυτικών Λυκείων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, για τον τρόπο εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων, καθώς και τη διαδικασία χορήγησης των γνωματεύσεων.

Οι γνωματεύσεις υποβάλλονται στο Λύκειο κατά τις ίδιες ημερομηνίες κατάθεσης της αίτησης-δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις (από 1 μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2010)

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ενιαίος Διοικητικός Τομέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήματα  Α' & Β'

 

Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης Θρησκευμάτων σχετικά με την εισαγωγή αθλητών αποφοίτων Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ ή ΤΕΕ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Η αίτηση και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται, από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, στη Διεύθυνση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους.

zip iconΗ εγκύκλιος και η αίτηση σε συμπιεσμένο αρχείο μορφής zip (από την ιστοσελίδα του Υπουργείου)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο τηλέφωνα. Τα αποτελέσματα επιτυχόντων-αποτυχόντων μπορούν να τα πληροφορηθούν από τις ?/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης, από τα τηλέφωνα 210-3442075, 210-3442661, 210-3442647 της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας ?ιά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: www.ypepth.gr/exams

 

 

 

Η εξεταστέα-διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2009-2010 ορίζεται στο παρακάτω έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:

pdf iconΗ εξεταστέα-διδακτέα ύλη

pdf iconΗ εξεταστέα-διδακτέα ύλη εσπερινού ΓΕΛ

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Ενιαίος Διοικητικός Τομέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Α'

 

Η παρακάτω ενημέρωση από το υπουργείο αφορά

  • τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας και τα επιστημονικά πεδία
  • την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς εξετάσεις)

pdf iconΚατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο από εδώ

Δείτε επίσης τον συγκεντρωτικό πίνακα με τα μαθήματα και τους συντελεστές τους στο παρακάτω έντυπο:

pdf iconΠίνακας μαθημάτων

 Σημείωση:

Η επιλογή από τους μαθητές του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας που επιθυμούν να εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο ή του μαθήματος επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» που επιθυμούν να εξεταστούν επίσης σε πανελλαδικό επίπεδο γίνεται με ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ που υποβάλλουν στο Λύκειο, κατά το χρονικό διάστημα από 1 μέχρι 20 Φεβρουαρίου του έτους εξέτασης. Επειδή η 20η Φεβρουαρίου 2010 είναι ημέρα Σάββατο η Αίτηση – ?ήλωση θα υποβληθεί ως και τη ?ευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Οργάνωσης Διεξαγωγής Εξετάσεων - Τμήμα Β'

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2010 08:31)

 

Mια σύνοψη του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για απόφοιτους ΕΠΑΛ (ομάδες Α' & Β')

word iconΚατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο από εδώ

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Οργάνωσης & Διεξαγωγής Εξετάσεων - Τμήμα Α' & Β’

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2010 08:32)

 

Πράσινο Βιβλιο ΓΕΛ 2010

    Σας ενημερώνουμε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει  αναρτηθεί το ενημερωτικό φυλλάδιο για τις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού Λυκείου 2010. Το φυλλάδιο αυτό δεν θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή αλλά μόνο σε ηλεκτρονική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το μελετήσουν ή και να το εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα : http://www.ypepth.gr/exams όπου υπάρχουν σχετικές εγκύκλιοι και έντυπα που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις (πχ. Μηχανογραφικό δελτίο, Αίτηση, Δήλωση, Πληροφορίες σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις κλπ). Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν τους μαθητές τους για το φυλλάδιο και για το περιεχόμενο της σχετικής ιστοσελίδας, ώστε και οι ίδιοι να ανατρέχουν σε αυτήν

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Οργάνωσης & Διεξαγωγής Εξετάσεων - Τμήμα Β’

pdf iconΕναλλακτικά κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο από εδώ